İLETİŞİM BECERİLERİ

MEV Hasan Tahsin Önalp Ortaokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi özel hedeflerimizden olan iletişim becerileri ile ilgili değerli velilerimiz için doküman paylaşıyorum. İçeriklerde aile içi iletişim sunumu, iletişim becerileri veli bülteni ve ergenle iletişim broşürü vardır. Paylaştığım dokümanlar Van Milli Eğitim Müdürlüğünün web sitesinden alınmıştır.

Çocuğunuzla sağlıklı iletişim kurabilmeniz için öneriler:

·       Çocuğunuzun sizi dinlemesini istiyorsanız önce siz onu dinleyin, gerçekten dinleyin!

·       Çocuğunuza onu sevdiğinizi söyleyin, Öpün, bol bol sarılın,kucaklaşın.Çocuk sevildiği için değil,tutarsız ve sınırların olmadığı durumlarda şımarır.

·       Teknolojiyi, televizyonu olabildiğince azaltın.Ortaokul öğrencilerinin günlük 1 saat toplam teknolojik aletlerle vakit geçirme hakları vardır,yetişkinlerinse 2-2.5 saat!

·       Çocuğunuza sorumluluk verin. Örnek; çöp atmak, yatağını toplamak,sofranın hazırlanmasına, toplanmasına yardım etmek, ekmek almaya gitmek vb.

·       Çocuklar anne ve babanın davranışlarını örnek alırlar, size karşı saygılı olmalarını istiyorsanız siz de eşler olarak birbirinize saygılı davranın.

·       Küfretmelerini istemiyorsanız siz de evde küfretmeyin.

·       Kitap okumalarını istiyorsanız önce siz okuyarak onlara örnek olun.

·       Fikirlerine değer verin ve bunu hissettirin.

·       Hakaret etme, yargılama ve sürekli eleştirme çocuğun karakter gelişimine ve özgüvenine zarar verir.

·       ÇOCUĞUNUZA ONU SEVDİĞİNİZİ, AİLENİZ İÇİN DEĞERLİ OLDUĞUNU, KIYMETLİ OLDUĞUNU SÖYLEYİN.

·       Herhangi bir sorunuz, danışmak istediğiniz bir konu olduğunda rehberlik servisini ziyaret edebilirsiniz.

MEV HASAN TAHSİN ÖNALP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ

ŞULE ÇELİK

meb_iys_dosyalar/38/06/701584/dosyalar/2024_02/28222006_aileiciiletisimsunumu.pdf

meb_iys_dosyalar/38/06/701584/dosyalar/2024_02/28221944_ergenleiletisimbrosuru.pdf