T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / PINARBAŞI - Milli Eğitim Vakfı Hasan Tahsin Önalp Ortaokulu

Kanlı Para Oyununa Dikkat

Sevgili veliler; bugünlerde okullarda popüler olan 'kanlı para' isimli tehlikeli bir oyunla karşı karşıyayız. Oyun kısaca şöyle oynanıyor: Para iki el üstünde iki parmağın arasında tutulmaya çalışılıyor,parayı düşüren kaybediyor.Kaybeden öğrenci elini yumruk yapıp sıranın üstüne koyuyor,kazanan öğrenci de parayı dik bir şekilde tutup arkadaşının elinin üzerine doğru fırlatıyor,el kanayana kadar devam ettiriliyor. Oyunun adı da buradan geliyor.

Bozuk paraların üzerinde mikrop olduğu için bu oyun çocukların mikrop kapmasına, enfeksiyona ve tetanoza sebep olabilir. Kan yoluyla bulaşabilecek hastalıklara,  doku zedelenmesine ve kemik, kıkırdak kırıklığına sebep olabilir.

Çocuklarınızın ellerini okuldan geldiğinde kontrol edin. Eğer yara, kanama görüyorsanız çocuğunuzla bu konuyu konuşup, bu oyunun zararlı olduğunu ,   enfeksiyon kapabileceklerini söyleyin.Daha sonra oynamaya devam edip etmediğinin takibini yapmanızda fayda var.Gerekli gördüğünüz durumlarda da okulumuzu bilgilendirebilirsiniz.


25-10-202325-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.10.2023 - Güncelleme: 25.10.2023 20:46 - Görüntülenme: 97
  Beğen | 0  kişi beğendi