Milli Eğitim Vakfı Hasan Tahsin Önalp Ortaokulu

Hürriyet Mah. Hasan Basri Önalp Sok. No6 Pınarbaşı / KAYSERİ
Vizyon
Türk Kültürünün değerlerini ve Atatürk ilkelerini Evrensel bir bakışla bütünleştirebilen bireysel farklılıkları dikkate alarak kendini ve toplumunu sürekli geliştiren değişime açık kendisiyle barışık,sağlıklı güven duygusu ve öz denetimi gelişmiş,ilişkilerinde dürüst ve hoş görülü,kendisi ve Dünya geleceği için sorumluluk almaya hazır bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Sürekli kendini yenileyebilen, bilgiye ulaşmanın yollarını bilen, beceri ve başarı düzeyi yüksek, çağdaş insan olmanın onurunu taşıyan, paylaşmayı bilen,saygın,gelişen ve değişen programlara açık,teknolojiyi en üst düzeyde kullanan ve böylelikle çevrede tercih edilen okullar arasında yer almaktır.
.
Öğretim Şekli :Gündüzlü Öğretim
08.30-15.30
Ulaşım
İlçede faaliyet gösteren Pınarbaşı Turizm adlı otobüs firması bulunmakta(Kayseri-Pınarbaşı) ve 07.00-18.00 saatleri arasında çalışmaktadır. Ayrıca İlçemiz Malatya&K.Maraş-Kayseri karayolu üzerinde bulunduğundan günün 24 saati ulaşım sağlanabilmektedir.
Yerleşim Yeri
İl merkezinin 89 km doğusunda Malatya ve Kahramanmaraş karayolu üzerinde yer alır.
89 KM