KAYSERİ / PINARBAŞI - Milli Eğitim Vakfı Hasan Tahsin Önalp Ortaokulu

ERASMUS+ PROJEMİZ

Erasmus+ KA219 Stratejik Okul Ortaklığı Projesi kapsamında kabul olan "The Pursuit of Happiness" (Mutluluğun Peşindeyiz) isimli projemizin ilk toplantısı 16-20 Ocak 2017 tarihleri arasında okulumuzda yapıldı. Almanya, Hollanda ve Romanya´dan okulumuza gelen 11 kişilik öğretmen ekibi ile proje çalışmalarının planlamasını yaptık.

Projemizin temel amacı okuldaki bireylerin (öğretmen, öğrenci, idareci) daha mutlu bir okul ortamına sahip olabilmeleri için bireysel stratejiler geliştirmelerine imkan sağlamaktır.

Toplantılarda proje ortakları kendi okulları ve yaşadıkları yer hakkında sunum yaptılar. Projenin yürütülmesi esnasında yapılması gereken etkinlikler ülke ülke planlandı. Hareketlilik tarihleri belirlendi. Bunun dışında misafirlerimiz derslere girerek gözlem yaptılar. Okul ve çevresi hakkında bilgi edindiler. Öğretmen ve öğrencilerimizle bire bir görüşme fırsatı yakaladılar. Ayrıca son gün düzenlenen Türk gecesi etkinliği, Selçuklu Müzesi gezisi ve Nevşehir gezisi ile misafirlerimiz Türk yemeklerini, yöresel oyunlarını, tarihini ve Kapadokya bölgesini tanıma imkanı buldular.

Projemiz 2018 Ağustos ayına kadar devam edecektir. Özellikle öğrencilerimiz için faydalı olacağına inandığımız bu projede proje koordinatörümüz Hakan Yeşilyurt´a, Proje ekibimiz Kemal Yavuz, Derya Yeşilyurt, Seda Kaba ve Hatice Erkul´a Teşekkür ederiz. Projenin yürütülmesinde desteğini esirgemeyen ve misafirlerimizi öğle yemeğine davet eden Pınarbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Pirci´ye ve Şube Müdürü İsmail Çelebi´ye teşekkür ederiz. Konaklama konusundaki titizliği ve misafirperverliği için Pınarbaşı Öğretmenevine, ulaşımımızı sağlayan İsmet Kelek ve Bekir Tok´a teşekkür ederiz. Türk gecesi etkinliğinde birbirinden lezzetli yemekler hazırlayarak kültürümüzün tanıtılmasına katkı sağlayan MEV Hasan Tahsin Önalp Ortaokulu öğretmenlerine, Türk gecesi etkinliği için bizlere yemekhanesini açan Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ve misafirlerimizi tüm içtenliği ile karşılayan okulumuz öğrencilerine teşekkür ederiz.

Yayın: 26.01.2017 - Güncelleme: 15.09.2023 01:17 - Görüntülenme: 1579

Etiketler :